Reiseblogg fra Travellerspoint

Out of the jungle!

Hola!

Da har jeg kommet tilbake til sivilisasjonen igjen, etter nærmere 2 uker i nasjonalparken Cabo Blanco. Og det har vært 2 helt utrolig
fine og kule uker! Bodde med ca. 10 andre frivillige i parken, som er ganske øde i seg selv..Men ok + og ha havet og aper og andre tropiske dyr som nærmeste nabo! Selve jobbingen på den delen av parken hvor de frivillige bor er ikke akkurat den mest annstrengende dog..Det er en trail på 4 km en vei som turister har lov til å gå på, som også fører til en strand. Så en av jobbene kunne vært å gå ned til straden og tilbringe dagen der for å plukke litt søppel og rake, samt sørge for at turistene ikke går der hvor de ikke skal m.m. Ikke akkurat så ille med andre ord :) Det finnes også en biologisk stasjon i parken, som ligger på andre siden av halvøya, og som er helt sjermet for turister og et absolutt reservat, hvor noen frivillige et par ganger i måneden blir sent for å rake litt løv og ja jeg forstod vel egentlig helt aldri hva vi skulle der...men ente i hvert fall med at jeg, pluss en svensk kar og 2 jenter, en fra Sveits og en fra Østerrike, reiste over dit. Eller rettere sagt vi fikk gå de 2-3 timene det tar fordi igjen kunne kjøre oss..Men for min del (ikke nødvendig vis for de 3 andre..) så var det en utrolig flott hike selv om det ble varmt når vi rundet spissen av halvøya og fikk solen mitt i fjeset, spesielt med tanke på at det er ca bare 50 stk som får gå og går den turen i året! :O Men tilbake til hva vi faktisk gjorde der, for vi reiste dit og trodde det skulle bli en ferie fra en ferie, siden strendene er mye finere og at det er en stor laguna foran huset hvor man kan snorkle m.m. Men når har jeg egentlig så god flaks? Med andre ord, tror vi måtte jobbe mer enn det noen andre frivillige har gjort tidligere i Cabo Blancos historie! Vi fikk nemlig den kjære oppgaven med å slipe, både for hånd og med maskin, en relativt stort tre bygning, både gulv, vegger og køyesenger, før vi fikk olje alt. Det morsomte var vel at han britiske marinebiologen som bor der for noen måneder nå hadde fått beskjed om at det skulle komme et par eksperter og gjøre jobben...Det var riktig nok en kar og hans assistent, men ja effektivitet er vel ikke akkurat det som blir verdsatt høyest her i Costa Rica ;) I tillegg så skulle også blikktaket males grønt, som jeg fikk den ære av å gjøre mesteparten av siden jeg var den eneste av jentene som turte og fordi han svenske karen ikke akkurat likte å jobbe like mye..;) Så skulle strengt tatt ikke så mye til før jeg fikk æresmedaljen av arbeidssjefen, fordi han ble så overrasket av at spesielt en jente kunne jobbe så mye!

En bisarr arbeidsoppgave vi fikk i tillegg bestod av å fjerne hver enste store stein som befant seg på siden av hovedstien, som med andre ord har blitt plassert der for at det skulle se fint og ordentlig ut. Men nei de skulle bort, mest sannsynlig for at parkvakten Felipe (som også så ut som Costa Ricas utgave av julenissen) lettere kunne kjøre sin kjære firhjulig, som han aldri dro noe sted uten. Heldigvis var vi heldige å hadde de 2 beste kokkene når vi var i San Miguel, som stasjonen heter, og selv om det ble mye ris og bønner her også, så var det noe av den beste maten jeg har spist i CR! :D En kveld bestemte vi oss derimot for å ha campfire, og grille. Vi fikk litt kjøttstykker av kokken, som vi forstekte litt før vi grillet dem på pinner ute. Kokken, parkvakten og snekkeren skulle alle være med, og de syns jo dette var skrekkelig morsomt at vi grillet på pinner, ute på et bål, lurte på om det var slik vi gjorde det i Europa ;) Men kokken spiste et kjøttstykke, uten å grille det, så med andre ord var det utrolig rødt inne i. Og etterpå kom hun til oss og sa at hun ble skikkelig dårlig i magen osv...Prøvde bare forsiktig å si at neste gang hjelper det å grille kjøttet også, men tviler egentlig på at hun deltar neste gang :P

Akkurat nå er jeg tilbake i hovedstaden, reiste tilbake i går med de to jentene jeg var i San Miguel med, og i dag var vi på besøk i Poas vulkanen. Det var utrolig tåkete så desverre så vi ikke det fineste krateret, men det var i hvert fall et fint område og en fin tur :) Etterpå dro jeg på en kultur festival som har vært i San Jose siden starten av mars,og som har siste dag i morgen. den tok plass i en giga park, men masse boder som solgte alt fra mat, kunst, smykker og diverse håndarbeid. I tillegg ble det mye live musikk utover kvelden, så kult å få med seg litt live musikk også :)

I morgen reiser jeg til nasjonalparken Tortugero, som kun kan nås ved å ta en båt gjennom noen kanaler. Gleder meg, blir siste turen her i Costa Rica, i og med at jeg reiser videre til Buenos Aires på onsdag allerede! :O Rart å tenke på at jeg snart har tilbringt 3 måneder her i Costa Rica, og selv om det blir trist og reise herfra, spesielt fra varmed, strendene og naturen, samt menneskene jeg har møtt her nede, så blir det også litt deilig med en storby og et nytt land!

Skrevet av Malin P 21:17

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint