Reiseblogg fra Travellerspoint

Livet i BA!

Hola!

Da har jeg altså vært i Buenos Aires i nesten to uker, og jeg stortrives (ikke at jeg hadde forventet så mye annet heller da..). Familien er utrolig bra, hjelper meg litt med spansken og er mildt sagt som mine argentinske foreldre ;) Området jeg bor i er også utrolig sentralt, men dog litt farlig med tanke på at det er altfor mange butikker på vei fra subten og bussen og hjem til huset mitt...Ellers kan jeg meddele at jeg nå vet hvordan man skal lage empanadas, alfajores(argentinske kjeks med dulce de leche, sjokolade eller hva annet fyll du skulle ønske) og locro(en slags gryterett)! Thea og jeg var faktisk så flinke at vi lagde empanadas til hele familien her tidligere i uken, og de falt godt i smak :)

Det har også blitt mer jobbing siden sist, og engelskkurset gikk veldig bra her i går! Er lærer sammen med en jente som heter Carolin, som var et halvt år i BA i fjor også (så ja hun trives). Det eneste som er litt kjedelig, bortsett fra at det tar nesten 2 timer å reise dit totalt, er at det er så få elever i klassen, så føler nesten at det er litt sløsing med ressurser..Men nå er vel ikke akkurat Argentina heller kjent for effektivitet heller. Men så lenge de som er der får noe ut av det så føler jeg meg i hvert fall til nytte, og for meg som er her for en så kort periode er egentlig det viktigste for min del også! På dagsenteret, La Balsa, har det vært mange flere barn denne uken (snakket med de som jobber der, og tydeligvis varierer antallet veldig fra dag til dag!). Det jeg gjør der er å leke med barna, hjelpe til med diverse matservering og vasking. Av og til syns jeg det er ganske vanskelig å være der, for du ser mildt sagt at mange av disse barna bor på gaten. Men fint å kunne gi dem rene klær, muligheter for å dusje samt varm mat i hvert fall. Etter hvert nå skal jeg sammen med to andre frivillige også starte en fundraising fordi La Balsa mangler varmeelement eller liknende (ikke alt man forstår på spansk) og nå som gradene synker stadig nedover, spesielt på natten, er dette en stor nødvendighet da det er mange barn som sover her på natten! Men kommer nok tilbake til dette for å si det sånn! ;)

I helgen var jeg igjen ute og spiste med Cesy og Bea, og Thea og jeg var i San Telmo (et mer bohem strøk) lørdag for middag og et bar besøk ;) Søndag var vi jo på Teater Colon og det var utrolig fint!! Ikke at jeg kanskje er ballett fan nr.1 her i verden, men bare å kunne dress up og få være der var utrolig fint!! Var en argentinsk dame der som syns vi så flotte ut, og da hun hørte at vi jobbet som frivillige her nede sa hun vi var 2 engler, haha ja hyggelig å høre da forsåvidt :) Med andre ord, vi norske jenter får en del oppmerksomhet grunnet vårt lyse hår og lyse hud her også, som i Costa RIca..;)

I kveld er det Thea sin siste kveld :/ Vi skal derfor ut mange av de frivillige som er her (har ikke fått møtt alle enda, så blir hyggelig å få møte dem i kveld!) ut å spise på Theas favoritt restaurante. Blir tomt her i huset uten henne, men heldigvis blitt kjent med mange andre frivillige ++ siden jeg kom hit, så skal nok klare meg ;) I morgen er det Foundraising party i San Telmo, som holdes av den organisasjonen jeg jobber for, for å samle inn penger for å kjøpe 150 trær..De skal nemlig plante 150 trær her i BA, for å bote for at vi flyr ned hit osv.

Håper alle har det bra hvor enn dere er! :)

Besos!

Skrevet av Malin P 15:43

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint